2242025500 4ο χλμ Επαρχιακής Οδού, Κως kappafuneral@yahoo.gr
hero image
ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΝΙΚΟΣ | Γραφείο Τελετών Κως - Δωδεκάνησα
Βασική προϋπόθεση για την αποτέφρωση είναι η δήλωση του θανόντος για την επιθυμία του αυτή ή δήλωση συγγενών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας.
 
Είναι σημαντικό για εμάς να σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, να μην ακυρώνουμε τις προσωπικές πεποιθήσεις των ανθρώπων και να πραγματοποιούμε μια κηδεία χωρίς διάκριση ή εμπάθεια. Έτσι, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, το γραφείο μας " Τελεταί Καππα "  το οποίο εδρεύει στη Κω, μπορούμε να αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία της αποτέφρωση της σορού, την οποία μπορούμε να ολοκληρώσουμε άμεσα, με ασφάλεια και επαγγελματισμό. 
 

Η αποτέφρωση νεκρών – μία πρακτική που στην υπόλοιπη Ευρώπη υφίσταται εδώ και δεκαετίες –αποτελεί πλέον πραγματικότητα στην Ελλάδα. Από το Σεπτέμβριο 2019, το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στη Ριτσώνα Ευβοίας παρέχει υπηρεσίες αποτέφρωσης σορών και οστών από εκταφές.

Το Κέντρο λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσίακαι τις διεθνείς προδιαγραφές και διαθέτει υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης τελετών αποχαιρετισμού, καφέ/γευμάτων, διασποράς και φύλαξης της τέφρας. Επίσης, διατίθενται τεφροδόχοι καικοσμήματα ενθύμησης.

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι συγγενείς ή οικείοι των θανόντων θα πρέπει να επικοινωνούν με το Γραφείο Τελετών το οποίο και αναλαμβάνει στη συνέχεια τις διαδικασίες αποτέφρωσης σε συνεργασία με το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.
     
  • Τα έξοδα της αποτέφρωσης καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία όπως ισχύει και για την ταφή.
     
  • Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει τη δυνατότητα, ενώπιον συμβολαιογράφου, να ορίσει τον τύπο τελετής της κηδείας του, τον τόπο ενταφιασμού ή αποτέφρωσης, τον τρόπο διαχείρισης της τέφρας του και το/τα πρόσωπο/πα που θα εκτελέσουν την επιθυμία του (Ν. 344/1976, αρ.35Α).
     
  • Η διαδικασία της αποτέφρωσης σορού διαρκεί 2-3 ώρες.

 

 


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να επισκεφτείτε το γραφείο μας " Τελεταί Καππα "  το οποίο εδρεύει στο 4ο ΧΛΜ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ στη Κω . Βρισκόμαστε πάντοτε εκεί για εσάς, προσφέροντας συμπαράσταση και επιλύοντας κάθε διαδικαστικό ζήτημα.